RUGBY CLUB DRONTEN

Activiteiten

 

het Deen TBM Jeugd Rugby toernooi

Zaterdag 29 augustus jl. De eerste leden van RCD stonden om 8 uur al op het veld om de eerste editie van het Deen TBM Jeugd Rugby toernooi voor te bereiden. Alles moest klaar zijn voor de officiële  kick off van 10 uur, die door niemand minder dan onze eigen burgemeester zal worden verricht.

officiële kick off burgemeester Gebben

„Hij was razend enthousiast”, zegt RCD voorzitter Rayn Schlossarek over de burgemeester. Het enthousiasme van de burgervader sloeg meteen over naar de jonge rugbyers.

We hebben deze dag in samenwerking met onze vrienden van RC Zwolle en RC Almere (Bulldogs)  mogen organiseren. In totaal waren er zo’n zeventig sporters tussen de 6 en 12 jaar aanwezig. Na een goede warming up werden er eerst  aantal oefeningen afgewerkt om vervolgens af te sluiten met onderlinge wedstrijdjes.

„Het ging niet om winnen, het ging om spelenderwijs met de sport in aanraking komen”, aldus de voorzitter, „En dat is uitstekend gelukt.”

Als we terugkijken op deze dag mogen we zeer tevreden zijn en willen we dan ook iedereen bedanken met name: DEEN Supermarkten, Solana Reclamecentrum, Gemeente Dronten, ASV, Rugby Club Zwolle, RC Bulldogs Almere, en alle vrijwilligers die deze dag tot een succes hebben gemaakt

Met trost presenteren wij de eertse editie van het Deen TBM jeugd rugby toernooi. Het toernooi richt zich speciaal op de allerkleinste rugbyspelers onder ons, Turven ( 6 < 9 jaar), Benjamin’s (< 11 jaar) en Mini’s (< 13 jaar).

 

het “Deen TBM jeugd rugby toernooi”

De allerkleinsten onder ons spelen geen landelijke competitie, maar regionaal georganiseerde toernooien. Tijdens dit toernooi richten we ons met name op de opbouw van basis rugby. De bal gooien en vangen, hoe een goeie tackel gemaakt wordt, het respect voor het rugby spelen en echt team spel. De spelvormen zijn zodanig aangepast dat heftig fysiek contact niet plaatsvindt. Dit is bewust landelijk zo bepaald wegens veiligheidsredenen en omdat kinderen natuurlijk nog in de groei zijn. Om deze jongste rugbyers toch een competitie-element te geven, andere essentiële elementen van rugby wél te kunnen leren en zich dus kunnen ontwikkelen tot volwaardig senioren lid, worden er TBM toernooien georganiseerd.

 

Promotiefilm RC Dronten

Hoofdsponsor PV Systems

Hoofdsponsor | PV Systems

 "Id": "a7db8628-a2a0-4faf-9648-7c423dab310d"

Rugbyveld

Educalaan 29, Dronten

E-mailadres

Instagram