RUGBY CLUB DRONTEN

Jeugd afdeling

Waarom Rugby?

Pedagogisch gezien kan je niet vroeg genoeg met rugby beginnen.
Je leert vallen en weer opstaan, incasseren, accepteren, elkaar helpen en samenwerken. Het mooiste is nog wel dat je deze elementen zowel letterlijk als figuurlijk kan nemen.
Bovendien leer je goed te luisteren naar en respect te ontwikkelen voor de medespelers, tegenstander, trainer, scheidsrechter en in het algemeen.

Wanneer kan je met Rugby beginnen?

Je kan beginnen met rugby spelen als je 5 jaar bent. Vanzelfsprekend zijn de regels in vergelijking met de senioren dan flink aangepast, er worden bijvoorbeeld nog geen wedstrijden gespeeld en vooral veiligheid, spel en plezier staan voorop. Je kan het zien als buiten lekker stoeien en ravotten om de bal, waarbij het kind onder andere leert om weer op te staan na een val

Welke mogelijkheden?

De jongste rugbyspelers trainen en spelen in de verschillende leeftijdscategorieën

• Guppen < 6 jaar
• Turven < 8 jaar
• Benjamins < 10 jaar
• Mini’s < 12 jaar

Voor deze jongere kinderen zijn er geen wedstrijden georganiseerd namens de Nederlandse Rugby Bond, maar wel zogenaamde TBM-toernooien en TBM dagen. Deze worden geheel op eigen initiatief georganiseerd door de rugbyclubs onderling.

Rugbyende tieners
• Cubs < 14 jaar
• Junioren < 16 jaar
• Colts < 18 jaar

Hoe ouder het kind, hoe meer “echte” rugbyregels worden toegepast.
Dit houdt eigenlijk gewoon in dat er steeds meer is toegestaan. Na de Mini’s mag je deelnemen aan de officiële jeugdcompetitie welke georganiseerd wordt door de Nederlandse Rugby Bond en worden gespeeld op de zaterdag. De rugbytrainingen zijn hier dan ook op aangepast en dus meer gericht op de wedstrijd.

Trainingen

Deze zullen worden gegeven op ons veld bij

asv Dronten Educalaan 29

Dinsdag 18.30-19.30 uur

Staf

jeugdcoòrdinator

Marijke Loor
jeugdafdeling@rcdronten.nl

Trainers
Marco v. Weerde 
Floris Boon
Robin Uijtenbroek

VOG

Vanzelfsprekend zullen alle stafleden een verklaring omtrent gedrag moeten aanvragen wat geregeld zal worden door Rugby Club Dronten

Promotiefilm RC Dronten

Hoofdsponsor PV Systems

Hoofdsponsor | PV Systems

 "Id": "a7db8628-a2a0-4faf-9648-7c423dab310d"

Rugbyveld

Educalaan 29, Dronten

E-mailadres

Instagram