RUGBY CLUB DRONTEN

Nieuws

Open dag 21 oktober

Op 21 oktober 2023 opent Rugby Club Dronten haar deuren voor iedereen die kennis wil komen maken met rugby. Je bent welkom om 13:00 om mee te doen aan onze demonstratie training voor jong en oud. 

Tot dan! 

Kom bij de Club

Kom bij de Club

DRONTEN – DeDrontenaar.nl stelt verenigingen bij de start van het nieuwe seizoen in de gelegenheid om leden te werven via de rubriek ‘Kom bij de Club‘. 

Rugby Club Dronten

,,Na het succesvolle seizoen 2022-2023 waarin de plate werd gewonnen begint Rugby Club Dronten in het nieuwe seizoen in Regio Noord-West. De senioren vormen weer een clusterteam met Almere Bulldogs en de junioren zetten de samenwerking met Rugbyclub Spakenburg voort.

Het seniorenteam krijgt te maken met clubs als ’t Gooi, RC Hilversum, Utrecht en clubs uit Amsterdam, Leiden, Alkmaar en IJmuiden.

Het rugbyveld aan de Educalaan is dit seizoen voorzien van een tribune. Deze tribune wordt geopend bij de eerste thuiswedstrijd. Het rugbyseizoen 2023-2024 begint op 17 september, het wedstrijdschema is nog niet bekend.

Rugby World Cup

Een week voor de start van de competitie start de Rugby World Cup, het WK rugby, in Frankrijk. De onlangs aangetreden voorzitter van RC Dronten, Henk van Gelder, vertelt: ,,Het is uniek dat we een Rugby World Cup in onze tijdzone hebben. Veel van de wedstrijden worden nu uitgezonden op TV.

We willen gebruik maken van de Rugby World Cup door zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met de rugbysport. In deze periode organiseren we een aantal evenementen in Dronten om te laten zien hoe leuk rugby is. Om meteen maar een misverstand uit de weg te ruimen: Rugby levert niet meer blessures op dan bijvoorbeeld voetbal. Respect voor de tegenstander is een belangrijke waarde.”

De trainingen beginnen na de zomervakantie weer op 15 augustus.”

Bron: De Drontenaar

Algemene ledenvergadering

DRONTEN – Zondag 25 juni heeft de ALV plaatsgevonden. Er is teruggekeken naar het afgelopen jaar. Een jaar met hoogte- en dieptepunten. Een van de hoogtepunten waren het winnen van de Plate door de senioren en de onlangs gehouden open dag. Het dieptepunt was het overlijden van Rayn.

Na het overlijden van Rayn moest er ook een nieuwe voorzitter worden gekozen. De ALV heeft ingestemd met de benoeming van Henk van Gelder tot voorzitter.

Henk gaf aan dit alleen te kunnen doen wanneer de leden gezamenlijk de schouders eronder zetten. Er liggen een aantal taken die moeten verdeeld. Wanneer mensen een uurtje per week willen helpen valt de belasting mee. Een club zijn we samen, ons motto is niet voor niets samen een! Dit werd door de vergadering breed gedragen.

Overlijden Ryan Schlossarek

Overlijden Ryan Schlossarek

Als club zijn we diep getroffen door het overlijden van onze voorzitter Rayn Schlossarek. Rayn was een van de oprichters van de club en was de eerste voorzitter. Wij zijn dankbaar voor alles wat hij voor de club heeft betekend .

Rayn was een echte clubman. Hij probeerde ook bij alle activiteiten aanwezig te zijn. Wanneer je hem zag droeg hij de clubpet en de clubjas. Zijn clubgevoel probeerde hij over te dragen aan de jongere generaties. Dit deed hij dan met zijn kenmerkende energie en vasthoudendheid. En hoewel vaak ´goed nog niet goed genoeg´ was, kon Rayn ook ontzettend trots zijn op wat er wel bereikt was.

Het overlijden van Rayn slaat een gat in het hart van de vereniging. Hij zal worden gemist als voorzitter maar vooral ook om de mens die hij was.

Op 21 juni zijn we als club samengekomen om hem te gedenken en om herinneringen op te halen. Ook op de Algemene Leden Vergadering van Rugby Nederland is aandacht besteed aan het overlijden van Rayn Schlossarek.

Eerste prijs in de jonge geschiedenis van gecombineerd rugbyteam

Eerste prijs in de jonge geschiedenis van gecombineerd rugbyteam

DRONTEN – Voor het eerst sinds de samenvoeging heeft Rugbyclub Dronten 1/Almere Bulldogs een prijs gepakt. De club boekte een klinkende overwinning op Grommen met 83-7 en pakt daarmee de zogeheten ‘Plate’.

Zondag sloot Rugbyclub Dronten 1/Almere Bulldogs het seizoen af met deze grote overwinning op de directe concurrent het clusterteam Groningen/Emmen 1.

Mix van ervaring en jeugd

In een wedstrijd die in de eerste 10 minuten nog gelijk op leek te gaan was de thuisclub veel te sterk. Met maar liefst 13 try’s en 9 conversies was het overwicht overduidelijk. Onder een lekker lentezonnetje kregen de toeschouwers een leuke wedstrijd te zien. Het sterke werk van de voorwaartsen zorgde voor snelle balheroveringen en maakte zo weer veel ruimte voor de lijn om met loopacties de verdediging van de tegenstander uit elkaar te spelen. Snelheid en ervaring worden zo aan elkaar gekoppeld. Het team liet goed zien welke vooruitgang er op rugbytechnisch vlak is geboekt. Er werd gedisciplineerd verdedigd en ook de line-outs en scrums werden goed uitgevoerd en nagenoeg niet verloren.

Eerste prijs

Voor Rugbyclub Dronten betekent dit de eerste prijs na de oprichting drie jaar geleden. Kort na de start begon de coronapandemie waardoor er weinig activiteiten toegestaan waren en het moeilijk was om leden aan te trekken en te behouden. Feitelijk moest er na corona weer opnieuw worden gestart met het opbouwen van de club. Dan is het winnen van de Plate een mooie prijs. De middag werd afgesloten met de rugbytradities zoals de captain’s speech en een BBQ waarbij de overwinning werd gevierd.

Open dag

7 mei organiseert Rugbyclub Dronten een Open dag. Er zijn dan diverse demonstraties en proeftrainingen voor jong en oud. Voor de allerkleinsten is er een luchtkussen.

Bron: De Drontenaar

GORREDIJK – Rugbyclub Dronten1/Bulldogs Almere heeft zondag de eerste plaats overgenomen na 19-39 winst in een zware uitwedstrijd in Friesland. De rugbyers speelde een inhaalwedstrijd tegen Rugbyclub De Wrotters uit Gorredijk.

In de stevige wedstrijd domineerden de rugbyers uit de polder de gehele wedstrijd. De voorwaartsen waren goed op dreef en de scrum stond heel stevig zoals eigenlijk al het hele seizoen. Er werd deze wedstrijd goed en gedisciplineerd verdedigd tegen de fysiek spelende Friezen.Door het goede werk van de voorwaartsen kwamen de snelle vleugelspelers vaak in de positie om een try te scoren. Uiteindelijk scoorden Rugbyclub Dronten1/Bulldogs Almere in totaal zeven try’s. Als er een punt van verbetering kan worden genoemd deze wedstrijd, dan is dat het tussen de palen schieten van de conversies. Dat lukte deze wedstrijd slechts twee keer. Volgende week speelt Rugbyclub Dronten1/Bulldogs Almere weer uit tegen RC De Wrotters in Gorredijk.

Bron: De Drontenaar

RC Dronten zet volgende stap: jeugd gaat competitie in

RC Dronten zet volgende stap: jeugd gaat competitie in

DRONTEN – De nog jonge Rugbyclub Dronten zet een volgende stap in haar ontwikkeling, want het gaat met verschillende jeugdteams de competitie in. Het lukt nog niet om dat helemaal zelfstandig te doen, want er wordt onder andere gecombineerd met RC Zwolle.

De Cubs (geboortejaar 2009-2010) en de junioren (geboortejaar 2007-2008) clusteren samen met de Zwolse club en gaan de competitie in als RC Zwolle/RC Dronten. “De Benjamins (geboortejaar 2013-2014) en de mini’s (geboortejaar 2011-2012) vormen teams met RC Spakenburg”, meldt voorzitter Rayn Schlossarek. 

De twee laatstgenoemde groepen gaan zogeheten ‘TBM-toernooien’ spelen, ook de turven van de Dronter vereniging sluiten dan aan. De trainingen voor de jeugd starten op 23 augustus om 18.30 uur. “Wil je komen kijken of eventueel meedoen, dan is dat prima. Aanmelden kan via onze site“, aldus Schlossarek. 

Bron: De Drontenaar

PV Systems springt in de bres voor rugbyclub: ‘Deed me iets’

PV Systems springt in de bres voor rugbyclub: ‘Deed me iets’

DRONTEN – Rugbyclub Dronten heeft tot grote opluchting van het bestuur een nieuwe hoofdsponsor gevonden. De eerdere hoofdsponsor ging failliet en daarop besloot John Halsema van PV Systems hulp te bieden. Hij heeft zich met zijn bedrijf voor drie jaar aan de club verbonden.

De samenwerking komt tot stand als RC Dronten eerst haar hoofdsponsor verliest en vervolgens door een flinke storm tegen de nodige schade aanloopt. “Toen ik dat verhaal hoorde, deed het me iets”, vertelt Halsema. “Een enthousiast bestuur, een jonge club en dan komt het voortbestaan in gevaar. We zouden onze sponsoring toch al anders inrichten en daarom hebben we gekozen om RC Dronten te sponsoren. Onlangs zijn we ook hoofdsponsor van de Zuiderzeezwemmers geworden.”

Dankbaar

De dankbaarheid bij onder andere voorzitter Rayn Schlossarek spat er vanaf. “Het is heel bijzonder dat John ons heeft benaderd”, zegt hij. “We zijn er heel erg blij mee. Dit geeft wat rust.” Halsema zag de dankbaarheid in een van de gesprekken al terug. “Dat was met Rayn en Barry, het bestuurslid commercieel. Ze hadden een brok in hun keel. Wie ben ik dan om te zeggen, we sponsoren jullie niet?”

Zo kwam er een mooie samenwerking tot stand en kunnen de Dronter rugbyers weer verder met het opbouwen van hun club. “Ik kijk uit naar de eerste wedstrijden en trainingen, want daar ben ik zeker bij”, zegt Halsema nog.

Bron: De Drontenaar

RC Dronten legt koploper het vuur aan de schenen

RC Dronten legt koploper het vuur aan de schenen

DRONTEN – De rugbyers van het clusterteam Rugbyclub Dronten/Bulldogs Almere maakten het zondag koploper RC Groningen meer dan lastig. Toch verloor de ploeg wel, want het eindigde in 34-35. 

Bij winst waren de gasten uit Groningen winnaar van de tweede fase van het rugbyseizoen, maar ze kregen het niet cadeau. RC Dronten/Bulldogs Almere kwam tot zes tries, terwijl tweemaal de conversie ook nog eens tussen de palen ging. Groningen zette daar vijf tries en even vaak een conversie tegenover.

De thuisploeg had alle kans om te winnen, want er werden ook nog eens twee tries afgekeurd. Tot de laatste minuut was het spannend, maar Dronten/Bulldogs miste toch net de overwinning. In de absolute fase schreef de ploeg haar zesde try van de dag op, maar de beslissende conversie werd niet tussen de palen getrapt.

Zo won Groningen met een punt verschil (34-35) en kroonde zich daardoor tot kampioen van de tweede fase van de competitie.

Nog twee keer
RC Zwolle speelt voor de zomerstop nog twee wedstrijden: op 15 mei uit tegen RC Emmen, op 29 mei thuis tegen diezelfde tegenstander.

Bron: De Drontenaar

Promotiefilm RC Dronten

Hoofdsponsor PV Systems

Hoofdsponsor | PV Systems

Sponsoren

Rugbyveld

Educalaan 29, Dronten

E-mailadres

Instagram