RUGBY CLUB DRONTEN

Nieuws

Officiële opening van ons rugbyveld

Officiële opening van ons rugbyveld

 

RC Dronten beleeft historische dag: „We zijn ondanks corona doorgegaan”

 

DRONTEN – „Een historische dag”, zei voorzitter Rayn Schlossarek vanmorgen bij de officiële start van Rugby Club Dronten. Er was op het complex van Asv Dronten een jeugdtoernooi, wethouder Ton van Amerongen verrichtte de openingshandeling en het seniorenteam speelde een oefenwedstrijd.

„Anderhalf jaar geleden zat iemand in zijn tuin in Dronten-west en die dacht: laat ik eens een rugbyclub beginnen”, blikte de voorzitter terug. Het initiatief van Hans Verveer leidde tot een de vereniging. Verveer kreeg daarvoor vanmorgen een dankbaar applaus.

Twee dagen nadat vorig jaar de oprichtingsakte was ondertekend bij de notaris, brak corona uit in Nederland: „Vanaf dat moment konden we helemaal niets meer.” Schlossarek is er trots op dat de club ondanks alles is doorgegaan en vandaag een feestje kon vieren.

Geweldige samenwerking

Wethouder Ton van Amerongen feliciteerde de club met haar accommodatie: „Tot stand gekomen door de geweldige samenwerking tussen Asv Dronten voetbal en Rugby Club Dronten. Met een klein beetje hulp van de gemeente.”

„Rugby is een welkome aanvulling voor het sportaanbod in de gemeente Dronten. Zo wordt het aanbod nog een stukje completer”, vervolgde de wethouder, „Het is een zaak van lange adem geweest. Geweldig dat jullie dit hebben opgepakt! Ik wens jullie heel veel sportplezier en ik verwacht dat jullie de rugbysport in Dronten op de regionale en landelijke kaart zetten.”

Djaine en Ricky

Twee jeugdleden speelden een hoofdrol bij de officiële start. Djaine Belgraver overhandigde bloemen aan André Rozenberg van hoofdsponsor Dronten Bouw en Ricky Budde overhandigde de wedstrijdbal aan de wethouder, die ‘m vervolgens doorspeelde naar de scheidsrechter.

DeDrontenaar.nl sprak met voorzitter Rayn Schlossarek van RC Dronten.

Hoe groot is jullie vereniging inmiddels?
Rayn Schlossarek: „We zijn begonnen met zeven leden en ik heb het deze week gecheckt: we zitten nu op 53 leden. Ondanks corona en alle problemen. Dus het gaat fantastisch!”

Met de senioren gaan jullie de competitie in?
„Dat klopt. Op 19 september is de eerste thuiswedstrijd, hier in Dronten tegen Hilversum.”

Is het echt een Drontens team?
„Ja, voor 99%. Helaas lukt het niet om 22 man op de been te brengen, dus we hebben wel een cluster gevormd met Almere. Wij lenen structureel vijf spelers van Almere en gaan de competitie in onder de naam RC Dronten/Bulldogs Almere. Dat betekent dat we soms ook thuiswedstrijden in Almere spelen. We komen uit in de vierde klasse midden/oost.”

Tijdens jullie openingswedstrijd lijken jullie een maatje te klein.
„Ja, we hebben uiteindelijk met 80-0 verloren. Maar vergeet niet dat Almere Bulldogs een klasse hoger speelt. Een week geleden speelden we tegen RC Groningen. Die spelen in dezelfde klasse als wij en daarvan hebben we met 55-0 gewonnen. Onze hoofdtrainer Finn Grove heeft de ambitie om in de middenmoot te eindigen. We zullen zien.”

Jullie hebben zojuist een jeugdtoernooi gehouden. Hoe staat het met de jeugd?
„We hebben om dit moment 18 jeugdleden in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en in de groep tot 18 jaar hebben we 7 leden. Dus ook dat gaat prima, dat groeit. Corona wordt nu minder en ik verwacht dat we er nog wel leden bij krijgen. Bij de kleintjes zijn dat jongens en meisjes door elkaar heen en dat gaat prachtig.”

Is jullie beoogde damesteam al van de grond gekomen?
„Dat steunt vooral op studenten en het is nogal recreatief. Er zijn er wel die meetrainen, maar het stáát nog niet echt. Ach, dat komt wel.”

RC Dronten is nog lang niet klaar. Er wordt met Asv Dronten, Reaal Dronten en ASVD Korfbal gesproken over het sportpark. Wat is de volgende stap?
„Wij zijn inderdaad nog lang niet klaar, we staan aan het begin van een hele mooie toekomst op dit sportpark. Ik kan de details nog niet vertellen, maar er gaan dingen gebeuren waar Dronten trots op is. Dat weet ik zeker.”

Jij bent vandaag een blij man?
„Ik ben superblij en supertrots! En met dit superweer, mooier kan toch niet?”

Wil je verder nog iets kwijt?
„Kom vooral om zondagmiddag kijken. Het worden hele gezellige middagen!”

 

bron: DeDrontenaar.nl-sport

 

Bericht van het Bestuur

Beste Leden,

Eindelijk is het dan zover, wij hebben een eigen veld, kunnen gebruik maken van alles wat wij nodig hebben en zijn heel trots begonnen om het veld in te richten (alvast bedankt voor de werkers).

Maar dan… Dan krijgen wij wederom een tweede Corona tegenslag.

Wederom geen wedstrijden, geen trainingen, het veld kunnen wij niet verder inrichten en ook de opening moeten wij uitstellen. Wel hebben wij nog naar alternatieven gezocht maar helaas mocht het niet baten. Ik hoop dat wij niet zo lang hoeven te wachten om het veld verder in te richten en alsnog onze feestelijke opening kunnen houden.

Een ding weet ik wel, samen zijn wij sterk, samen zullen wij ook hier weer doorheen komen, samen één!

Tevens wil ik graag middels dit schrijven ook nog van de gelegenheid gebruik maken om een oproep te plaatsen.

“Er is nog meer hulp nodig bij onze fantastische club, RCD”.

Denk hierbij aan functies zoals o.a. allround beheerder clubhuis, secretaris, teamleider senioren, coördinator jeugdafdeling, technisch medewerker en nog veel meer.

Mochten jullie in jullie nabije kring (vrienden, familie, kennissen) mensen weten óf misschien wel zelf interesse hebben in één van bovenstaande functies, laat het mij weten.

Samen staan wij sterk, samen zijn wij één!

 

Met een sportieve groet,

Rayn Schlossarek

Voorzitter RCD

voorzitter@rcdronten.nl

Bezoekadres:

Educalaan 29, Dronten

Info@rcdronten.nl

 

 

Rugby Club Dronten en asv Dronten tekenen intentieverklaring

Rugby Club Dronten en asv Dronten tekenen intentieverklaring

 

Beste leden van RC Dronten en asv Dronten,

Sinds maart van dit jaar bestaat er een uitstekende samenwerking tussen beide clubs. RC Dronten maakt inmiddels gebruik van de trainingsvelden, kleedkamers en het clubhuis van asv Dronten. Aangezien RC zoekende is naar een eigen plek binnen de gemeente Dronten, hebben beide besturen besloten de samenwerking verder uit te breiden. In overleg met de Gemeente Dronten is gekeken na de mogelijkheden om RC een plek te bieden op het Burgemeester Dekker Sportpark.

Na goed en zorgvuldig overleg tussen beide clubs en de gemeente Dronten kunnen wij dan ook met trots bekend maken dat de eerste Rugby Club van Dronten zich gaat vestigen op het Burgemeester Dekker Sportpark.

Hiervoor zal één multifunctioneel veld worden ingericht voor rugby en voetbal. Door het aanbrengen van dubbele belijning en het plaatsen van flexibele rugby- en voetbaldoelen kunnen beide sporten beoefend worden.

De RC kan gebruik maken van de kleedkamers en de huidige kantine. Afhankelijk van de ontwikkelingen op het sportpark zal gekeken worden of de RC in de toekomst nog een eigen ruimte kan krijgen.

Wij gaan uit van een constructieve samenwerking en zijn blij dat twee ambitieuze clubs een mooie gezamenlijke toekomst tegemoet gaan.

Met sportieve groet,

Rayn Schlossarek en Jan Bollemaat
Voorzitters RC Dronten en asv Dronten

 

 

RCD heeft goede hoop op eigen veld

 

DRONTEN • Do 27 augustus 2020  (bron omroep Flevoland)

De pas opgerichte rugbyclub RCD in Dronten hoopt eind oktober al op een eigen veld te kunnen spelen. De club is hierover in overleg met de gemeente en volgens voorzitter Rayn Schlossarek verlopen die gesprekken goed.

RCD organiseert zaterdag een eerste jeugdtoernooi in Dronten. De club mag daarvoor gebruik maken van voetbalvelden op het sportcomplex van ASV Dronten. Burgemeester Jean Paul Gebben zal om 10.00 uur de aftrap verzorgen.

‘Sport in opkomst’
Volgens voorzitter Rayn Schlossarek is er in Dronten en omgeving veel belangstelling voor de rugbysport. “Bij de proeftrainingen die we eind vorig jaar en begin dit jaar organiseerden, merkten we direct al dat er veel animo was. We hebben op dit moment 34 aspirant-jeugdleden. Dat is behoorlijk veel voor een startende vereniging. En we hebben een seniorenteam dat gaat meespelen in de vierde klasse.”

Het succes van de club is volgens Schlossarek in belangrijke mate te danken aan de inzet van clublid Hans Verveer. “Hij begreep niet waarom er in Dronten geen rugby werd gespeeld. En hij heeft via sociale media een hoop mensen bij elkaar weten te krijgen.”

Schlossarek ziet dat de sport ook landelijk in opkomst is. “Bij de landelijke bond staan inmiddels 87 verenigingen ingeschreven. Dronten komt uit in de regio Noord-Oost. Dit betekent dat wij tegen clubs spelen uit het gebied tussen Groningen, Hengelo, Zwolle en Almere.”

 

nieuwe kledinglijn RCD

Met trots presenteren wij de nieuwe clubkleding voor de spelers van Rugby Club Dronten (RCD). Er is gekozen voor hoogwaardige kwaliteit in de kleuren groen en wit voorzien van logo, aangevuld met een witte broek en witte kousen.                

Herkenbaarheid en eenheid uitstralen richting andere verenigingen maar ook richting potentiële leden, dat is de basisgedachte. Het maakt meteen duidelijk bij welke club je speelt, bij welk team je hoort en schept een gevoel van saamhorigheid en trots.

 

Met deze kleding ben je klaar om te winnen!

 

De kleding is te bestellen bij:     www.rugbymagazijn.nl

 

bericht van de voorzitter

bericht van de voorzitter

 

Beste, Lieve rugbyers, leden, aspirant-leden en  sportliefhebbers,

Kijkend naar buiten word ik overvallen door een dubbel gevoel, enerzijds blij vanwege de mooie strak blauwe lucht en het prikkende zonnetje, anderzijds baal ik van het feit dat wij niet het veld op kunnen.

Als voorzitter van de Rugby Club Dronten (RCD) zie ik jullie het liefst nu buffelen op het rugbyveld maar helaas we moeten geduld hebben. Mijn eerste gedachten gaan dan ook uit naar al de mensen die  momenteel getroffen door het virus thuis zitten of zelfs zijn opgenomen in het ziekenhuis of nog erger naar de nabestaanden van de slachtoffers. Bovenstaand in ogenschouw nemende is binnen zitten vervelend maar het alternatief is zoveel erger dus laten we ons houden aan de door de overheid gestelde maatregelen. Vanzelfsprekend scharen wij als RCD ons achter het statement zoals eerder is bekent gemaakt door Rugby Nederland.

Het dagelijks bestuur (DB)van de RCD is op de achtergrond hard bezig om na de officiële ondertekening de organisatie nog verder op te zetten en geloof me we hebben nog genoeg te doen en pakken dat ook met veel enthousiasme op. Vanuit het DB is ook besloten dat iedereen die zich heeft aangemeld als lid van RCD geen contributie hoeft af te dragen  totdat wij weer daadwerkelijk het veld op mogen. Geïnteresseerde kunnen zich natuurlijk wel gewoon aanmelden via onze website.

Namens RCD wens ik jullie allemaal sterkte en gezondheid toe voor de komende periode. Succes en  blijf gezond en niet alleen voor jezelf maar zeker voor de mensen om je heen.

Rayn Schlossarek

Voorzitter RCD

 

Rugby club Dronten officieel van start

Rugby club Dronten officieel van start

Vrijdag de 13de staat bekend als een ongeluksdag, maar voor de 5 bestuursleden van de rugbyclub Dronten (RCD) was het een dag waarop een lang gekoesterde droom, een eigen rugbyclub in Dronten, officieel bekrachtigd werd. Sinds eind 2019 wordt er al vol enthousiasme aan de oprichting van RCD gewerkt en zijn trainingen voor de junioren en senioren opgestart. De volgende stap is de formele vastlegging.


Onder het toeziend oog van notaris Nieuwdam zijn de statuten van de club in oprichting doorgenomen en vervolgens door beide partijen om 15.40 uur ondertekend. “Een moment waar we trots op mogen zijn en dat gevierd mag worden” verteld een zichtbaar blije Rayn Schlossarek (voorzitter RCD).


Gezamenlijk met het gehele bestuur zijn ze vervolgens naar de sponsor van het eerste uur Moellies gegaan, waar onder het genot van een hapje en een drankje het officiële gedeelte werd afgesloten. Er komen drukke tijden aan voor het bestuur geeft Schlossarek aan. Weliswaar is dit een belangrijk moment, maar het “echte” werk gaat nu van start. Het werven van leden, sponsoren, op zoek naar een vast trainingsveld en accommodatie gaan onverminderd door. Volg ons voor het laatste nieuws op diverse sociale media of eigen website rcdronten.nl waar geïnteresseerde leden zich ook kunnen aanmelden.


“Als we terugkijken op de afgelopen periode waarin we een groot aantal aspirant-leden hebben mogen verwelkomen, een website in de lucht hebben gebracht en diverse sponsoren zich hebben aangesloten, zijn we enorm trots en willen we alle betrokkenen en sponsoren daarvoor bedanken en zien de toekomst zonnig en met vertrouwen tegemoet” sluit Schlossarek deze geluksdag voor RCD af.    

Nieuwsflits RCD en ASVD

Nieuwsflits RCD en ASVD

Beste leden van asv Dronten en RCD,

Sinds twee maanden is Rugby Club Dronten ( in het kort RCD ) bezig om een vereniging op te richten.

Momenteel is de club druk doende om de vereniging kleur te geven en hebben ook al een aantal spelers welke graag Rugby willen spelen of hebben gespeeld zich aangemeld.

Omdat RCD nog niet over een eigen accommodatie beschikt is het bestuur van RCD  op zoek gegaan naar een mogelijkheid om toch alvast wat te kunnen trainen. Met het bestuur van asv Dronten  en de wedstrijdsecretaris van asv Dronten is  overleg geweest. Er is afgesproken dat RCD voorlopig gebruik kan maken van de accommodatie.

Vanaf woensdag 04 maart as. zullen de spelers van RCD het trainingsveld achter de kantine gebruiken tussen 20.30 en 22.00 uur. Daarnaast zal er een kleedkamer beschikbaar zijn en kunnen de spelers na afloop gebruik maken van de kantine om wat te kunnen drinken.

Heb je vragen spreek ons gerust aan  of kijk op onze website www.rcdronten.nl

Hoop op een goede samenwerking

Met vriendelijke groeten

Rayn Schlossarek Voorzitter RCD                                                              Jan Bollemaat Voorzitter  ASVD

voorzitter@rcdronten.nl                                                                                  voorzitter@asvdronten.nl   

Wij verwelkomen onze allereerste sponsor! Moellies

Wij verwelkomen onze allereerste sponsor! Moellies

YES!

Jawel, onze allereerste sponsor: Moellies!
Wij zijn hartstikke blij om onze eerste sponsor te verwelkomen.

Hierbij de eerste reactie van Moellies: “Wij vinden het belangrijk een goed initiatief te ondersteunen. En ook wij onderstrepen de kernwaarden van rugby. Tevens is er ook personeel actief bij RCD.” Wij zien uit naar een goede samenwerking.

Hoofdsponsor DrontenBouw

Sponsoren

Rugbyveld

Educalaan 29, Dronten

E-mailadres

Telefoon

Facebook

Instagram