RUGBY CLUB DRONTEN

Nieuws

bericht van de voorzitter

bericht van de voorzitter

 

Beste, Lieve rugbyers, leden, aspirant-leden en  sportliefhebbers,

Kijkend naar buiten word ik overvallen door een dubbel gevoel, enerzijds blij vanwege de mooie strak blauwe lucht en het prikkende zonnetje, anderzijds baal ik van het feit dat wij niet het veld op kunnen.

Als voorzitter van de Rugby Club Dronten (RCD) zie ik jullie het liefst nu buffelen op het rugbyveld maar helaas we moeten geduld hebben. Mijn eerste gedachten gaan dan ook uit naar al de mensen die  momenteel getroffen door het virus thuis zitten of zelfs zijn opgenomen in het ziekenhuis of nog erger naar de nabestaanden van de slachtoffers. Bovenstaand in ogenschouw nemende is binnen zitten vervelend maar het alternatief is zoveel erger dus laten we ons houden aan de door de overheid gestelde maatregelen. Vanzelfsprekend scharen wij als RCD ons achter het statement zoals eerder is bekent gemaakt door Rugby Nederland.

Het dagelijks bestuur (DB)van de RCD is op de achtergrond hard bezig om na de officiële ondertekening de organisatie nog verder op te zetten en geloof me we hebben nog genoeg te doen en pakken dat ook met veel enthousiasme op. Vanuit het DB is ook besloten dat iedereen die zich heeft aangemeld als lid van RCD geen contributie hoeft af te dragen  totdat wij weer daadwerkelijk het veld op mogen. Geïnteresseerde kunnen zich natuurlijk wel gewoon aanmelden via onze website.

Namens RCD wens ik jullie allemaal sterkte en gezondheid toe voor de komende periode. Succes en  blijf gezond en niet alleen voor jezelf maar zeker voor de mensen om je heen.

Rayn Schlossarek

Voorzitter RCD

 

Rugby club Dronten officieel van start

Rugby club Dronten officieel van start

Vrijdag de 13de staat bekend als een ongeluksdag, maar voor de 5 bestuursleden van de rugbyclub Dronten (RCD) was het een dag waarop een lang gekoesterde droom, een eigen rugbyclub in Dronten, officieel bekrachtigd werd. Sinds eind 2019 wordt er al vol enthousiasme aan de oprichting van RCD gewerkt en zijn trainingen voor de junioren en senioren opgestart. De volgende stap is de formele vastlegging.


Onder het toeziend oog van notaris Nieuwdam zijn de statuten van de club in oprichting doorgenomen en vervolgens door beide partijen om 15.40 uur ondertekend. “Een moment waar we trots op mogen zijn en dat gevierd mag worden” verteld een zichtbaar blije Rayn Schlossarek (voorzitter RCD).


Gezamenlijk met het gehele bestuur zijn ze vervolgens naar de sponsor van het eerste uur Moellies gegaan, waar onder het genot van een hapje en een drankje het officiële gedeelte werd afgesloten. Er komen drukke tijden aan voor het bestuur geeft Schlossarek aan. Weliswaar is dit een belangrijk moment, maar het “echte” werk gaat nu van start. Het werven van leden, sponsoren, op zoek naar een vast trainingsveld en accommodatie gaan onverminderd door. Volg ons voor het laatste nieuws op diverse sociale media of eigen website rcdronten.nl waar geïnteresseerde leden zich ook kunnen aanmelden.


“Als we terugkijken op de afgelopen periode waarin we een groot aantal aspirant-leden hebben mogen verwelkomen, een website in de lucht hebben gebracht en diverse sponsoren zich hebben aangesloten, zijn we enorm trots en willen we alle betrokkenen en sponsoren daarvoor bedanken en zien de toekomst zonnig en met vertrouwen tegemoet” sluit Schlossarek deze geluksdag voor RCD af.    

Nieuwsflits RCD en ASVD

Nieuwsflits RCD en ASVD

Beste leden van asv Dronten en RCD,

Sinds twee maanden is Rugby Club Dronten ( in het kort RCD ) bezig om een vereniging op te richten.

Momenteel is de club druk doende om de vereniging kleur te geven en hebben ook al een aantal spelers welke graag Rugby willen spelen of hebben gespeeld zich aangemeld.

Omdat RCD nog niet over een eigen accommodatie beschikt is het bestuur van RCD  op zoek gegaan naar een mogelijkheid om toch alvast wat te kunnen trainen. Met het bestuur van asv Dronten  en de wedstrijdsecretaris van asv Dronten is  overleg geweest. Er is afgesproken dat RCD voorlopig gebruik kan maken van de accommodatie.

Vanaf woensdag 04 maart as. zullen de spelers van RCD het trainingsveld achter de kantine gebruiken tussen 20.30 en 22.00 uur. Daarnaast zal er een kleedkamer beschikbaar zijn en kunnen de spelers na afloop gebruik maken van de kantine om wat te kunnen drinken.

Heb je vragen spreek ons gerust aan  of kijk op onze website www.rcdronten.nl

Hoop op een goede samenwerking

Met vriendelijke groeten

Rayn Schlossarek Voorzitter RCD                                                              Jan Bollemaat Voorzitter  ASVD

voorzitter@rcdronten.nl                                                                                  voorzitter@asvdronten.nl   

Wij verwelkomen onze allereerste sponsor! Moellies

Wij verwelkomen onze allereerste sponsor! Moellies

YES!

Jawel, onze allereerste sponsor: Moellies!
Wij zijn hartstikke blij om onze eerste sponsor te verwelkomen.

Hierbij de eerste reactie van Moellies: “Wij vinden het belangrijk een goed initiatief te ondersteunen. En ook wij onderstrepen de kernwaarden van rugby. Tevens is er ook personeel actief bij RCD.” Wij zien uit naar een goede samenwerking.

Sponsoren

Rugbyveld

Educalaan 29, Dronten

E-mailadres

Telefoon

Facebook

Instagram