RUGBY CLUB DRONTEN

Nieuws

Eerste prijs in de jonge geschiedenis van gecombineerd rugbyteam

Eerste prijs in de jonge geschiedenis van gecombineerd rugbyteam

DRONTEN – Voor het eerst sinds de samenvoeging heeft Rugbyclub Dronten 1/Almere Bulldogs een prijs gepakt. De club boekte een klinkende overwinning op Grommen met 83-7 en pakt daarmee de zogeheten ‘Plate’.

Zondag sloot Rugbyclub Dronten 1/Almere Bulldogs het seizoen af met deze grote overwinning op de directe concurrent het clusterteam Groningen/Emmen 1.

Mix van ervaring en jeugd

In een wedstrijd die in de eerste 10 minuten nog gelijk op leek te gaan was de thuisclub veel te sterk. Met maar liefst 13 try’s en 9 conversies was het overwicht overduidelijk. Onder een lekker lentezonnetje kregen de toeschouwers een leuke wedstrijd te zien. Het sterke werk van de voorwaartsen zorgde voor snelle balheroveringen en maakte zo weer veel ruimte voor de lijn om met loopacties de verdediging van de tegenstander uit elkaar te spelen. Snelheid en ervaring worden zo aan elkaar gekoppeld. Het team liet goed zien welke vooruitgang er op rugbytechnisch vlak is geboekt. Er werd gedisciplineerd verdedigd en ook de line-outs en scrums werden goed uitgevoerd en nagenoeg niet verloren.

Eerste prijs

Voor Rugbyclub Dronten betekent dit de eerste prijs na de oprichting drie jaar geleden. Kort na de start begon de coronapandemie waardoor er weinig activiteiten toegestaan waren en het moeilijk was om leden aan te trekken en te behouden. Feitelijk moest er na corona weer opnieuw worden gestart met het opbouwen van de club. Dan is het winnen van de Plate een mooie prijs. De middag werd afgesloten met de rugbytradities zoals de captain’s speech en een BBQ waarbij de overwinning werd gevierd.

Open dag

7 mei organiseert Rugbyclub Dronten een Open dag. Er zijn dan diverse demonstraties en proeftrainingen voor jong en oud. Voor de allerkleinsten is er een luchtkussen.

Bron: De Drontenaar

GORREDIJK – Rugbyclub Dronten1/Bulldogs Almere heeft zondag de eerste plaats overgenomen na 19-39 winst in een zware uitwedstrijd in Friesland. De rugbyers speelde een inhaalwedstrijd tegen Rugbyclub De Wrotters uit Gorredijk.

In de stevige wedstrijd domineerden de rugbyers uit de polder de gehele wedstrijd. De voorwaartsen waren goed op dreef en de scrum stond heel stevig zoals eigenlijk al het hele seizoen. Er werd deze wedstrijd goed en gedisciplineerd verdedigd tegen de fysiek spelende Friezen.Door het goede werk van de voorwaartsen kwamen de snelle vleugelspelers vaak in de positie om een try te scoren. Uiteindelijk scoorden Rugbyclub Dronten1/Bulldogs Almere in totaal zeven try’s. Als er een punt van verbetering kan worden genoemd deze wedstrijd, dan is dat het tussen de palen schieten van de conversies. Dat lukte deze wedstrijd slechts twee keer. Volgende week speelt Rugbyclub Dronten1/Bulldogs Almere weer uit tegen RC De Wrotters in Gorredijk.

Bron: De Drontenaar

RC Dronten zet volgende stap: jeugd gaat competitie in

RC Dronten zet volgende stap: jeugd gaat competitie in

DRONTEN – De nog jonge Rugbyclub Dronten zet een volgende stap in haar ontwikkeling, want het gaat met verschillende jeugdteams de competitie in. Het lukt nog niet om dat helemaal zelfstandig te doen, want er wordt onder andere gecombineerd met RC Zwolle.

De Cubs (geboortejaar 2009-2010) en de junioren (geboortejaar 2007-2008) clusteren samen met de Zwolse club en gaan de competitie in als RC Zwolle/RC Dronten. “De Benjamins (geboortejaar 2013-2014) en de mini’s (geboortejaar 2011-2012) vormen teams met RC Spakenburg”, meldt voorzitter Rayn Schlossarek. 

De twee laatstgenoemde groepen gaan zogeheten ‘TBM-toernooien’ spelen, ook de turven van de Dronter vereniging sluiten dan aan. De trainingen voor de jeugd starten op 23 augustus om 18.30 uur. “Wil je komen kijken of eventueel meedoen, dan is dat prima. Aanmelden kan via onze site“, aldus Schlossarek. 

Bron: De Drontenaar

PV Systems springt in de bres voor rugbyclub: ‘Deed me iets’

PV Systems springt in de bres voor rugbyclub: ‘Deed me iets’

DRONTEN – Rugbyclub Dronten heeft tot grote opluchting van het bestuur een nieuwe hoofdsponsor gevonden. De eerdere hoofdsponsor ging failliet en daarop besloot John Halsema van PV Systems hulp te bieden. Hij heeft zich met zijn bedrijf voor drie jaar aan de club verbonden.

De samenwerking komt tot stand als RC Dronten eerst haar hoofdsponsor verliest en vervolgens door een flinke storm tegen de nodige schade aanloopt. “Toen ik dat verhaal hoorde, deed het me iets”, vertelt Halsema. “Een enthousiast bestuur, een jonge club en dan komt het voortbestaan in gevaar. We zouden onze sponsoring toch al anders inrichten en daarom hebben we gekozen om RC Dronten te sponsoren. Onlangs zijn we ook hoofdsponsor van de Zuiderzeezwemmers geworden.”

Dankbaar

De dankbaarheid bij onder andere voorzitter Rayn Schlossarek spat er vanaf. “Het is heel bijzonder dat John ons heeft benaderd”, zegt hij. “We zijn er heel erg blij mee. Dit geeft wat rust.” Halsema zag de dankbaarheid in een van de gesprekken al terug. “Dat was met Rayn en Barry, het bestuurslid commercieel. Ze hadden een brok in hun keel. Wie ben ik dan om te zeggen, we sponsoren jullie niet?”

Zo kwam er een mooie samenwerking tot stand en kunnen de Dronter rugbyers weer verder met het opbouwen van hun club. “Ik kijk uit naar de eerste wedstrijden en trainingen, want daar ben ik zeker bij”, zegt Halsema nog.

Bron: De Drontenaar

RC Dronten legt koploper het vuur aan de schenen

RC Dronten legt koploper het vuur aan de schenen

DRONTEN – De rugbyers van het clusterteam Rugbyclub Dronten/Bulldogs Almere maakten het zondag koploper RC Groningen meer dan lastig. Toch verloor de ploeg wel, want het eindigde in 34-35. 

Bij winst waren de gasten uit Groningen winnaar van de tweede fase van het rugbyseizoen, maar ze kregen het niet cadeau. RC Dronten/Bulldogs Almere kwam tot zes tries, terwijl tweemaal de conversie ook nog eens tussen de palen ging. Groningen zette daar vijf tries en even vaak een conversie tegenover.

De thuisploeg had alle kans om te winnen, want er werden ook nog eens twee tries afgekeurd. Tot de laatste minuut was het spannend, maar Dronten/Bulldogs miste toch net de overwinning. In de absolute fase schreef de ploeg haar zesde try van de dag op, maar de beslissende conversie werd niet tussen de palen getrapt.

Zo won Groningen met een punt verschil (34-35) en kroonde zich daardoor tot kampioen van de tweede fase van de competitie.

Nog twee keer
RC Zwolle speelt voor de zomerstop nog twee wedstrijden: op 15 mei uit tegen RC Emmen, op 29 mei thuis tegen diezelfde tegenstander.

Bron: De Drontenaar

Officiële opening van ons rugbyveld

Officiële opening van ons rugbyveld

 

RC Dronten beleeft historische dag: „We zijn ondanks corona doorgegaan”

 

DRONTEN – „Een historische dag”, zei voorzitter Rayn Schlossarek vanmorgen bij de officiële start van Rugby Club Dronten. Er was op het complex van Asv Dronten een jeugdtoernooi, wethouder Ton van Amerongen verrichtte de openingshandeling en het seniorenteam speelde een oefenwedstrijd.

„Anderhalf jaar geleden zat iemand in zijn tuin in Dronten-west en die dacht: laat ik eens een rugbyclub beginnen”, blikte de voorzitter terug. Het initiatief van Hans Verveer leidde tot een de vereniging. Verveer kreeg daarvoor vanmorgen een dankbaar applaus.

Twee dagen nadat vorig jaar de oprichtingsakte was ondertekend bij de notaris, brak corona uit in Nederland: „Vanaf dat moment konden we helemaal niets meer.” Schlossarek is er trots op dat de club ondanks alles is doorgegaan en vandaag een feestje kon vieren.

Geweldige samenwerking

Wethouder Ton van Amerongen feliciteerde de club met haar accommodatie: „Tot stand gekomen door de geweldige samenwerking tussen Asv Dronten voetbal en Rugby Club Dronten. Met een klein beetje hulp van de gemeente.”

„Rugby is een welkome aanvulling voor het sportaanbod in de gemeente Dronten. Zo wordt het aanbod nog een stukje completer”, vervolgde de wethouder, „Het is een zaak van lange adem geweest. Geweldig dat jullie dit hebben opgepakt! Ik wens jullie heel veel sportplezier en ik verwacht dat jullie de rugbysport in Dronten op de regionale en landelijke kaart zetten.”

Djaine en Ricky

Twee jeugdleden speelden een hoofdrol bij de officiële start. Djaine Belgraver overhandigde bloemen aan André Rozenberg van hoofdsponsor Dronten Bouw en Ricky Budde overhandigde de wedstrijdbal aan de wethouder, die ‘m vervolgens doorspeelde naar de scheidsrechter.

DeDrontenaar.nl sprak met voorzitter Rayn Schlossarek van RC Dronten.

Hoe groot is jullie vereniging inmiddels?
Rayn Schlossarek: „We zijn begonnen met zeven leden en ik heb het deze week gecheckt: we zitten nu op 53 leden. Ondanks corona en alle problemen. Dus het gaat fantastisch!”

Met de senioren gaan jullie de competitie in?
„Dat klopt. Op 19 september is de eerste thuiswedstrijd, hier in Dronten tegen Hilversum.”

Is het echt een Drontens team?
„Ja, voor 99%. Helaas lukt het niet om 22 man op de been te brengen, dus we hebben wel een cluster gevormd met Almere. Wij lenen structureel vijf spelers van Almere en gaan de competitie in onder de naam RC Dronten/Bulldogs Almere. Dat betekent dat we soms ook thuiswedstrijden in Almere spelen. We komen uit in de vierde klasse midden/oost.”

Tijdens jullie openingswedstrijd lijken jullie een maatje te klein.
„Ja, we hebben uiteindelijk met 80-0 verloren. Maar vergeet niet dat Almere Bulldogs een klasse hoger speelt. Een week geleden speelden we tegen RC Groningen. Die spelen in dezelfde klasse als wij en daarvan hebben we met 55-0 gewonnen. Onze hoofdtrainer Finn Grove heeft de ambitie om in de middenmoot te eindigen. We zullen zien.”

Jullie hebben zojuist een jeugdtoernooi gehouden. Hoe staat het met de jeugd?
„We hebben om dit moment 18 jeugdleden in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en in de groep tot 18 jaar hebben we 7 leden. Dus ook dat gaat prima, dat groeit. Corona wordt nu minder en ik verwacht dat we er nog wel leden bij krijgen. Bij de kleintjes zijn dat jongens en meisjes door elkaar heen en dat gaat prachtig.”

Is jullie beoogde damesteam al van de grond gekomen?
„Dat steunt vooral op studenten en het is nogal recreatief. Er zijn er wel die meetrainen, maar het stáát nog niet echt. Ach, dat komt wel.”

RC Dronten is nog lang niet klaar. Er wordt met Asv Dronten, Reaal Dronten en ASVD Korfbal gesproken over het sportpark. Wat is de volgende stap?
„Wij zijn inderdaad nog lang niet klaar, we staan aan het begin van een hele mooie toekomst op dit sportpark. Ik kan de details nog niet vertellen, maar er gaan dingen gebeuren waar Dronten trots op is. Dat weet ik zeker.”

Jij bent vandaag een blij man?
„Ik ben superblij en supertrots! En met dit superweer, mooier kan toch niet?”

Wil je verder nog iets kwijt?
„Kom vooral om zondagmiddag kijken. Het worden hele gezellige middagen!”

 

bron: DeDrontenaar.nl-sport

 

Bericht van het Bestuur

Beste Leden,

Eindelijk is het dan zover, wij hebben een eigen veld, kunnen gebruik maken van alles wat wij nodig hebben en zijn heel trots begonnen om het veld in te richten (alvast bedankt voor de werkers).

Maar dan… Dan krijgen wij wederom een tweede Corona tegenslag.

Wederom geen wedstrijden, geen trainingen, het veld kunnen wij niet verder inrichten en ook de opening moeten wij uitstellen. Wel hebben wij nog naar alternatieven gezocht maar helaas mocht het niet baten. Ik hoop dat wij niet zo lang hoeven te wachten om het veld verder in te richten en alsnog onze feestelijke opening kunnen houden.

Een ding weet ik wel, samen zijn wij sterk, samen zullen wij ook hier weer doorheen komen, samen één!

Tevens wil ik graag middels dit schrijven ook nog van de gelegenheid gebruik maken om een oproep te plaatsen.

“Er is nog meer hulp nodig bij onze fantastische club, RCD”.

Denk hierbij aan functies zoals o.a. allround beheerder clubhuis, secretaris, teamleider senioren, coördinator jeugdafdeling, technisch medewerker en nog veel meer.

Mochten jullie in jullie nabije kring (vrienden, familie, kennissen) mensen weten óf misschien wel zelf interesse hebben in één van bovenstaande functies, laat het mij weten.

Samen staan wij sterk, samen zijn wij één!

 

Met een sportieve groet,

Rayn Schlossarek

Voorzitter RCD

voorzitter@rcdronten.nl

Bezoekadres:

Educalaan 29, Dronten

Info@rcdronten.nl

 

 

Rugby Club Dronten en asv Dronten tekenen intentieverklaring

Rugby Club Dronten en asv Dronten tekenen intentieverklaring

 

Beste leden van RC Dronten en asv Dronten,

Sinds maart van dit jaar bestaat er een uitstekende samenwerking tussen beide clubs. RC Dronten maakt inmiddels gebruik van de trainingsvelden, kleedkamers en het clubhuis van asv Dronten. Aangezien RC zoekende is naar een eigen plek binnen de gemeente Dronten, hebben beide besturen besloten de samenwerking verder uit te breiden. In overleg met de Gemeente Dronten is gekeken na de mogelijkheden om RC een plek te bieden op het Burgemeester Dekker Sportpark.

Na goed en zorgvuldig overleg tussen beide clubs en de gemeente Dronten kunnen wij dan ook met trots bekend maken dat de eerste Rugby Club van Dronten zich gaat vestigen op het Burgemeester Dekker Sportpark.

Hiervoor zal één multifunctioneel veld worden ingericht voor rugby en voetbal. Door het aanbrengen van dubbele belijning en het plaatsen van flexibele rugby- en voetbaldoelen kunnen beide sporten beoefend worden.

De RC kan gebruik maken van de kleedkamers en de huidige kantine. Afhankelijk van de ontwikkelingen op het sportpark zal gekeken worden of de RC in de toekomst nog een eigen ruimte kan krijgen.

Wij gaan uit van een constructieve samenwerking en zijn blij dat twee ambitieuze clubs een mooie gezamenlijke toekomst tegemoet gaan.

Met sportieve groet,

Rayn Schlossarek en Jan Bollemaat
Voorzitters RC Dronten en asv Dronten

 

 

RCD heeft goede hoop op eigen veld

 

DRONTEN • Do 27 augustus 2020  (bron omroep Flevoland)

De pas opgerichte rugbyclub RCD in Dronten hoopt eind oktober al op een eigen veld te kunnen spelen. De club is hierover in overleg met de gemeente en volgens voorzitter Rayn Schlossarek verlopen die gesprekken goed.

RCD organiseert zaterdag een eerste jeugdtoernooi in Dronten. De club mag daarvoor gebruik maken van voetbalvelden op het sportcomplex van ASV Dronten. Burgemeester Jean Paul Gebben zal om 10.00 uur de aftrap verzorgen.

‘Sport in opkomst’
Volgens voorzitter Rayn Schlossarek is er in Dronten en omgeving veel belangstelling voor de rugbysport. “Bij de proeftrainingen die we eind vorig jaar en begin dit jaar organiseerden, merkten we direct al dat er veel animo was. We hebben op dit moment 34 aspirant-jeugdleden. Dat is behoorlijk veel voor een startende vereniging. En we hebben een seniorenteam dat gaat meespelen in de vierde klasse.”

Het succes van de club is volgens Schlossarek in belangrijke mate te danken aan de inzet van clublid Hans Verveer. “Hij begreep niet waarom er in Dronten geen rugby werd gespeeld. En hij heeft via sociale media een hoop mensen bij elkaar weten te krijgen.”

Schlossarek ziet dat de sport ook landelijk in opkomst is. “Bij de landelijke bond staan inmiddels 87 verenigingen ingeschreven. Dronten komt uit in de regio Noord-Oost. Dit betekent dat wij tegen clubs spelen uit het gebied tussen Groningen, Hengelo, Zwolle en Almere.”

 

nieuwe kledinglijn RCD

Met trots presenteren wij de nieuwe clubkleding voor de spelers van Rugby Club Dronten (RCD). Er is gekozen voor hoogwaardige kwaliteit in de kleuren groen en wit voorzien van logo, aangevuld met een witte broek en witte kousen.                

Herkenbaarheid en eenheid uitstralen richting andere verenigingen maar ook richting potentiële leden, dat is de basisgedachte. Het maakt meteen duidelijk bij welke club je speelt, bij welk team je hoort en schept een gevoel van saamhorigheid en trots.

 

Met deze kleding ben je klaar om te winnen!

 

De kleding is te bestellen bij:     www.rugbymagazijn.nl

 

Promotiefilm RC Dronten

Hoofdsponsor PV Systems

Hoofdsponsor | PV Systems

Sponsoren

Rugbyveld

Educalaan 29, Dronten

E-mailadres

Telefoon

Facebook

Instagram