DRONTEN – DeDrontenaar.nl stelt verenigingen bij de start van het nieuwe seizoen in de gelegenheid om leden te werven via de rubriek ‘Kom bij de Club‘. 

Rugby Club Dronten

,,Na het succesvolle seizoen 2022-2023 waarin de plate werd gewonnen begint Rugby Club Dronten in het nieuwe seizoen in Regio Noord-West. De senioren vormen weer een clusterteam met Almere Bulldogs en de junioren zetten de samenwerking met Rugbyclub Spakenburg voort.

Het seniorenteam krijgt te maken met clubs als ’t Gooi, RC Hilversum, Utrecht en clubs uit Amsterdam, Leiden, Alkmaar en IJmuiden.

Het rugbyveld aan de Educalaan is dit seizoen voorzien van een tribune. Deze tribune wordt geopend bij de eerste thuiswedstrijd. Het rugbyseizoen 2023-2024 begint op 17 september, het wedstrijdschema is nog niet bekend.

Rugby World Cup

Een week voor de start van de competitie start de Rugby World Cup, het WK rugby, in Frankrijk. De onlangs aangetreden voorzitter van RC Dronten, Henk van Gelder, vertelt: ,,Het is uniek dat we een Rugby World Cup in onze tijdzone hebben. Veel van de wedstrijden worden nu uitgezonden op TV.

We willen gebruik maken van de Rugby World Cup door zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met de rugbysport. In deze periode organiseren we een aantal evenementen in Dronten om te laten zien hoe leuk rugby is. Om meteen maar een misverstand uit de weg te ruimen: Rugby levert niet meer blessures op dan bijvoorbeeld voetbal. Respect voor de tegenstander is een belangrijke waarde.”

De trainingen beginnen na de zomervakantie weer op 15 augustus.”

Bron: De Drontenaar