RC Dronten beleeft historische dag: „We zijn ondanks corona doorgegaan”

 

DRONTEN – „Een historische dag”, zei voorzitter Rayn Schlossarek vanmorgen bij de officiële start van Rugby Club Dronten. Er was op het complex van Asv Dronten een jeugdtoernooi, wethouder Ton van Amerongen verrichtte de openingshandeling en het seniorenteam speelde een oefenwedstrijd.

„Anderhalf jaar geleden zat iemand in zijn tuin in Dronten-west en die dacht: laat ik eens een rugbyclub beginnen”, blikte de voorzitter terug. Het initiatief van Hans Verveer leidde tot een de vereniging. Verveer kreeg daarvoor vanmorgen een dankbaar applaus.

Twee dagen nadat vorig jaar de oprichtingsakte was ondertekend bij de notaris, brak corona uit in Nederland: „Vanaf dat moment konden we helemaal niets meer.” Schlossarek is er trots op dat de club ondanks alles is doorgegaan en vandaag een feestje kon vieren.

Geweldige samenwerking

Wethouder Ton van Amerongen feliciteerde de club met haar accommodatie: „Tot stand gekomen door de geweldige samenwerking tussen Asv Dronten voetbal en Rugby Club Dronten. Met een klein beetje hulp van de gemeente.”

„Rugby is een welkome aanvulling voor het sportaanbod in de gemeente Dronten. Zo wordt het aanbod nog een stukje completer”, vervolgde de wethouder, „Het is een zaak van lange adem geweest. Geweldig dat jullie dit hebben opgepakt! Ik wens jullie heel veel sportplezier en ik verwacht dat jullie de rugbysport in Dronten op de regionale en landelijke kaart zetten.”

Djaine en Ricky

Twee jeugdleden speelden een hoofdrol bij de officiële start. Djaine Belgraver overhandigde bloemen aan André Rozenberg van hoofdsponsor Dronten Bouw en Ricky Budde overhandigde de wedstrijdbal aan de wethouder, die ‘m vervolgens doorspeelde naar de scheidsrechter.

DeDrontenaar.nl sprak met voorzitter Rayn Schlossarek van RC Dronten.

Hoe groot is jullie vereniging inmiddels?
Rayn Schlossarek: „We zijn begonnen met zeven leden en ik heb het deze week gecheckt: we zitten nu op 53 leden. Ondanks corona en alle problemen. Dus het gaat fantastisch!”

Met de senioren gaan jullie de competitie in?
„Dat klopt. Op 19 september is de eerste thuiswedstrijd, hier in Dronten tegen Hilversum.”

Is het echt een Drontens team?
„Ja, voor 99%. Helaas lukt het niet om 22 man op de been te brengen, dus we hebben wel een cluster gevormd met Almere. Wij lenen structureel vijf spelers van Almere en gaan de competitie in onder de naam RC Dronten/Bulldogs Almere. Dat betekent dat we soms ook thuiswedstrijden in Almere spelen. We komen uit in de vierde klasse midden/oost.”

Tijdens jullie openingswedstrijd lijken jullie een maatje te klein.
„Ja, we hebben uiteindelijk met 80-0 verloren. Maar vergeet niet dat Almere Bulldogs een klasse hoger speelt. Een week geleden speelden we tegen RC Groningen. Die spelen in dezelfde klasse als wij en daarvan hebben we met 55-0 gewonnen. Onze hoofdtrainer Finn Grove heeft de ambitie om in de middenmoot te eindigen. We zullen zien.”

Jullie hebben zojuist een jeugdtoernooi gehouden. Hoe staat het met de jeugd?
„We hebben om dit moment 18 jeugdleden in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en in de groep tot 18 jaar hebben we 7 leden. Dus ook dat gaat prima, dat groeit. Corona wordt nu minder en ik verwacht dat we er nog wel leden bij krijgen. Bij de kleintjes zijn dat jongens en meisjes door elkaar heen en dat gaat prachtig.”

Is jullie beoogde damesteam al van de grond gekomen?
„Dat steunt vooral op studenten en het is nogal recreatief. Er zijn er wel die meetrainen, maar het stáát nog niet echt. Ach, dat komt wel.”

RC Dronten is nog lang niet klaar. Er wordt met Asv Dronten, Reaal Dronten en ASVD Korfbal gesproken over het sportpark. Wat is de volgende stap?
„Wij zijn inderdaad nog lang niet klaar, we staan aan het begin van een hele mooie toekomst op dit sportpark. Ik kan de details nog niet vertellen, maar er gaan dingen gebeuren waar Dronten trots op is. Dat weet ik zeker.”

Jij bent vandaag een blij man?
„Ik ben superblij en supertrots! En met dit superweer, mooier kan toch niet?”

Wil je verder nog iets kwijt?
„Kom vooral om zondagmiddag kijken. Het worden hele gezellige middagen!”

 

bron: DeDrontenaar.nl-sport