DRONTEN • Do 27 augustus 2020  (bron omroep Flevoland)

De pas opgerichte rugbyclub RCD in Dronten hoopt eind oktober al op een eigen veld te kunnen spelen. De club is hierover in overleg met de gemeente en volgens voorzitter Rayn Schlossarek verlopen die gesprekken goed.

RCD organiseert zaterdag een eerste jeugdtoernooi in Dronten. De club mag daarvoor gebruik maken van voetbalvelden op het sportcomplex van ASV Dronten. Burgemeester Jean Paul Gebben zal om 10.00 uur de aftrap verzorgen.

‘Sport in opkomst’
Volgens voorzitter Rayn Schlossarek is er in Dronten en omgeving veel belangstelling voor de rugbysport. “Bij de proeftrainingen die we eind vorig jaar en begin dit jaar organiseerden, merkten we direct al dat er veel animo was. We hebben op dit moment 34 aspirant-jeugdleden. Dat is behoorlijk veel voor een startende vereniging. En we hebben een seniorenteam dat gaat meespelen in de vierde klasse.”

Het succes van de club is volgens Schlossarek in belangrijke mate te danken aan de inzet van clublid Hans Verveer. “Hij begreep niet waarom er in Dronten geen rugby werd gespeeld. En hij heeft via sociale media een hoop mensen bij elkaar weten te krijgen.”

Schlossarek ziet dat de sport ook landelijk in opkomst is. “Bij de landelijke bond staan inmiddels 87 verenigingen ingeschreven. Dronten komt uit in de regio Noord-Oost. Dit betekent dat wij tegen clubs spelen uit het gebied tussen Groningen, Hengelo, Zwolle en Almere.”