Vrijdag de 13de staat bekend als een ongeluksdag, maar voor de 5 bestuursleden van de rugbyclub Dronten (RCD) was het een dag waarop een lang gekoesterde droom, een eigen rugbyclub in Dronten, officieel bekrachtigd werd. Sinds eind 2019 wordt er al vol enthousiasme aan de oprichting van RCD gewerkt en zijn trainingen voor de junioren en senioren opgestart. De volgende stap is de formele vastlegging.


Onder het toeziend oog van notaris Nieuwdam zijn de statuten van de club in oprichting doorgenomen en vervolgens door beide partijen om 15.40 uur ondertekend. “Een moment waar we trots op mogen zijn en dat gevierd mag worden” verteld een zichtbaar blije Rayn Schlossarek (voorzitter RCD).


Gezamenlijk met het gehele bestuur zijn ze vervolgens naar de sponsor van het eerste uur Moellies gegaan, waar onder het genot van een hapje en een drankje het officiële gedeelte werd afgesloten. Er komen drukke tijden aan voor het bestuur geeft Schlossarek aan. Weliswaar is dit een belangrijk moment, maar het “echte” werk gaat nu van start. Het werven van leden, sponsoren, op zoek naar een vast trainingsveld en accommodatie gaan onverminderd door. Volg ons voor het laatste nieuws op diverse sociale media of eigen website rcdronten.nl waar geïnteresseerde leden zich ook kunnen aanmelden.


“Als we terugkijken op de afgelopen periode waarin we een groot aantal aspirant-leden hebben mogen verwelkomen, een website in de lucht hebben gebracht en diverse sponsoren zich hebben aangesloten, zijn we enorm trots en willen we alle betrokkenen en sponsoren daarvoor bedanken en zien de toekomst zonnig en met vertrouwen tegemoet” sluit Schlossarek deze geluksdag voor RCD af.