Afgelopen voorjaar overleed de voorzitter van Rugby Club Dronten, Rayn Schlossarek. Om hem te gedenken en al zijn inspanningen voor de club te waarderen werd de vorige week, voor de thuiswedstrijd tegen Utrecht, de tribune in gebruik genomen naar hem genoemd. Onder toeziend oog van de leden en John Halsema van hoofdsponsor PV Systems werd het bord op de tribune onthuld door de echtgenote en dochter van Rayn.

In zijn toespraak vertelde Henk van Gelder, de huidige voorzitter, dat dit een bijzonder moment was met dubbele gevoelens. Aan de ene kant werd het gemis en verdriet weer voelbaar aan de andere kant was het ook een mooi moment om Rayn op deze manier te danken. Zowel Henk van Gelder als John Halsema haalden beiden in hun toespraak aan dat Rayn overal kansen zag voor de club en dat deze tribune het laatste project was waar Rayn mee bezig was. Met behulp van PV Systems werd de tribune alsnog mogelijk gemaakt.

Dat de club volop in beweging is realiseerde de voorzitter zich toen hij besefte dat hij aan een deel van de aanwezigen moest uitleggen wie Rayn Schlossarek was. De afgelopen periode hebben zich meerdere nieuwe leden gemeld bij zowel de senioren al jeugd. Als sluitstuk van de opening kondigde John Halsema aan dat PV Systems zich nog eens drie jaar aan de club verbindt als hoofdsponsor.

De wedstrijd tegen koploper Utrecht werd overigens terecht verloren in een zware wedstrijd. Dit kon de pret niet meer drukken.